Указания за употреба


Как да използваме цветните еликсири на д-р Бах?

Цветята на Бах са изцяло природни продукти, което значи, че може да се използват както при възрастни, така при деца и животни. Тяхното приемане не крие никакъв риск, нито са познати някаква непоносимост или противопоказания. Вие не можете да предозирате или да се пренаситите. Нещо повече, Вие можете да ги съчетаете с друго лечение и с други лекарствени средства, били те обичайни или алтернативни.

За да можете да определите най-подходящата комбинация от еликсири за Вас, най-добре е да се консултирате със специалист в тази област. Той или тя ще Ви помогнат възможно най-бързо и точно да бъде съставена подходящата за вас комбинация от цветни еликсири на д-р Бах, защото единичните еликсири могат да се комбинират помежду си. По този начин вече могат да се решат почти всички възможни проблеми и състояния. Ако у вас възникнат допълнителни въпроси, моля обърнете се към специалист.


Начините на използване на Цветята на д-р Бах:


Обичаен (традиционен) начин на използване

- Приемане, чрез устата (пер орален метод)

- При точно определени проблеми (симптоми):

Разтворете 4 капки от еликсира в чаша вода (200 мл.) и приемайте всеки път, когато почувствате необходимост от това т.е. усетите появата на симптомите на проблема. Обичайното дозиране е най-малко ЧЕТИРИ пъти дневно по 4 капки: сутрин рано; на обяд около 20 минути преди хранене; късно след обяд (около 17 ч.) на гладно и по-късно преди лягане. Капките може да се накапват с капкомер направо върху или под езика. Преди поглъщане е добре да се подържат в устата, защото действието им започва още от там.

- При хронични състояния или стари тревоги и смущения:

В продължение на няколко седмици, приемайте всеки ден. Обичайното дозиране е най-малко ЧЕТИРИ пъти по 4 капки, разтворени в чаша вода (200 мл.) или в напитка или разтворете 12 капки в бутилка вода от 1 литър.

- При сериозни случаи, остри заболявания и случаи, изискващи неотложна намеса:

В условията на неотложна намеса може да се приемат дози в интервал от няколко минути, докато настъпи подобрение. При сериозни случаи трябва да се изчаква до половин час между приемането на дозите и ако лечението е по-продължително, приемането да бъде на всеки два или три часа, по-често или по-рядко, в зависимост от нуждите на пациента. Взима се по една доза от 4 капки докато настъпи подобрение. 

- При чувствителни хора може да се прилагат и по-малки дози, например два пъти дневно по две капки.

Продължителност на приемане:

Времето за приемане е доста индивидуално и зависи от проблемите, възрастта и типа характер на човека, на който ще се помага. При остри състояния, например шок от загубата на близък човек или при страх от предстояща коренна промяна в живота, цветните еликсири на д-р Бах помагат след няколко часа или от един-два до няколко дни. При млади хора действието е по-бързо. Колкото по-отдавна датира душевното смущение, т.е. то може да се определи като хронично, толкова повече време ще е необходимо, за да се получи подобрение. При подобни случаи на смущения времето за приемане може да бъде от месец до година, а при необходимост и повече. При продължително приемане е необходимо да се правят прекъсвания за почивка.

Допустими граници на смесване и на приемане:

Допустимият брой единични цветни еликсири на д-р Бах, които могат да се смесят или да се приемат по едно и също време е ШЕСТ максимум СЕДЕМ. Тук не важи принципът "колкото повече, толкова по-добре". Малко, но точно и вярно подбрани цветни еликсири, в зависимост от симптомите на проблема причиняващ състоянието, обикновено оказват по-добър ефект.

Други начини на използване - Насищане на въздуха (метод на пулверизирането)

Парфюми за разпръскване в обкръжаващата среда:

Уникална симбиоза между метода на ароматерапията и ароматите от Цветята на д-р Бах. 

Парфюмни води:

Парфюмните води с естествени аромати от цветята на д-р Бах, оказват благотворно влияние както на тялото, така и на душата.

Води за Вашия тоалет и очарование:

Тоалетни води със 100 % естествени съставки и аромати от палитрата с Цветята на д-р Бах.

Продължителност на лечението с цветните еликсири на д-р Бах

Както споменахме по-горе, всеки случай е различен и не трябва да се обобщава абсолютно за всички. Въпреки това, в повечето случаи може да се придържаме към следното правило: 

Ако се приемат цветните еликсири на д-р Бах в продължение на ЕДИН месец (има се в предвид, когато се изпразни една опаковка) човек е приел минималната доза от цветните еликсири. Ако Вие продължите да приемате капки в продължение на ДВА месеца (ще са ви необходими 2 опаковки), и тогава вие ще получите по-добри резултати. Това обикновено е препоръчителната продължителност, след което се прави почивка.

Прочетете повече препоръки за приемането им:

Цветните еликсири на д-р Бах са напълно нетоксични и до момента няма открити противопоказания. Те могат да бъдат приемани от всички. Готовите форми за приемане са течности. Те могат да бъдат приемани отделно или в комбинация (препоръчително е комбинирането на единичните цветни еликсири да не надвишава като брой СЕДЕМ). С цел запазване на техните качества се препоръчва да се съхраняват в тъмни, хладни и сухи места.

Ето ДВА възможни начина за приемането им:

В ЧИСТО (неразредено) състояние се капват 2-3 капки под езика от два до четири пъти в продължение на деня, или повече ако Вие прецените, че е необходимо. Продължителността на преимането може да бъде различна и зависи от индививуалното усещане на всеки.

В РАЗРЕДЕНО състояние логиката е да поставите 2-3 капки от всеки еликсир в чаша вода и да пиете по няколко глътки от нея в продължение на целия ден. Този начин се дава възможност да се освободи напрежението от емоциите и да се даде свобода на чувствата, които в момента са във вашата душа и най-често са свързани с точно определено събитие. Или разредете 2-3 капки от всеки цветен еликсир в стъклен съд от тъмно стъкло и допълнете с чиста изворна вода и приемайте по ЧЕТИРИ пъти на ден, като се следи първото приемане да бъде сутрин след ставане и последното да е вечер преди лягане.

Тези два начина на приложение не са несъвместими. Възможно е да преживеете силно въздигащо вълнение предизвикано от особено събитие, чиито извори са дълбоко вкоренени в личностната история на индивида. 

ЧИСТИЯТ цветен еликсир позволява да се преодолее настоящия момент. 

РАЗРЕДЕНИЯТ цветен еликсир прави този процес по прикрит и по дълбок.

Индивидуалното вътрешно усещане на всеки, остава най-добрият критерий за определяне на начина на приемане. Всички препоръки за приемане остават предложения, които позволяват да достигнем до усещане за реалност, което е строго индивидуално т.е. уникално.

Цветните еликсири на д-р Бах са хармонизатори, подпомагащи да се достигне до душевна хармония. Те са безценни помощници за постигане на вътрешен мир и съгласие. Ако Вие приемете цветен еликсир, който не е подходящ за показаното душевно състояние, от това няма да произлезе нищо лошо, защото цветният еликсир Ви позволява да се откриете към информацията, която вече познавате и която сте преживели. Накрая, няма никакъв смисъл да увеличавате приема чрез по-големи дози или чрез увеличаване на честотата на приемането в рамките на денонощието. Цветните еликсири не въздействат по-добре или по-силно по този начин.