ТЮТЮНОПУШЕНЕ

29.30лв.

Засилва у Вас увереността, че можете да надмогнете зависимостта си от никотина.

Зависимостта от никотина. Трудно е човек да спре да пуши, защото той попада под зависимостта на никотина. Тази зависимост създава симптомите на навика, като безпокойство и силно изразена нервност през първите седмици. Психическа зависимост. Тя е именно тази, която ни тласка да удължаваме (да отлагаме) момента на окончателното прекъсване. Тютюнопушенето често върви заедно с други навици, които довеждат до зависимости, като употребата на алкохолни и съдържащи кофеин напитки. С пушенето често се прекалява, когато е комбинирано с обилно хранене (преяждане), по време на засилено нервно напрежение и стрес. Обикновено се запалва цигара, когато се говори по телефона или по време на учене или когато се чака и т.н. Прекъсването на този начин на живот и промяната на тези навици не е толкова лесно. Страх от напълняване. Много хора се страхуват, че ще напълнеят от факта, че са отказали цигарите. Самото спиране на пушенето не допринася за увеличаването на телесното тегло. Основната причина за това е компенсаторната реакция, а в случая се увеличава приема на храна, който замества запалването на цигара и така бързо се напълнява. Вътрешна напрегнатост. Преди да спре човек да пуши, той запалва цигара, когато се чувства напрегнат и изнервен. От само себе си едва ли не се разбира, че именно в тези моменти на напрежение трябва да се запали цигара. Най-често пушите, когато Ви налегне лошо настроение, чувствате се изнервен или изпитвате някаква непоносимост към заобикалящата среда. Съмнение. По-голямата част от пушачите вече са опитвали да се откажат от тютюна, но без успех. Това поражда в самите тях едно съмнение относно възможностите и силите им да се преборят с това предизвикателство. Съмнение в собствените им сили и воля да си наложат строга дисциплина, за да успеят да се откажат от този навик и да захвърлят цигарите. Постоянство, упоритост, издържливост. Психическата зависимост подхранва допълнително желанието да се запали, дори и години след спиране на пушенето. Изисква се постоянна воля и самодисциплина, за да се устои на изкушението да се запали само една (цигара) и то най-вече в тежки моменти и в условията на силен стрес. ПОЛОЖИТЕЛНИ промени: Цветята на д-р Бах могат да помогнат за прекъсването на тази зависимост, само при силно желание и воля от Ваша страна. Помага да приемете по-бързо едно ново поведение, което постепенно във времето ще измести желанието да запалите цигара до почти пълното му изчезване. Съдейства да се овладеете и да не търсите непрекъснато някаква компенсация и то най-вече в храната и сладките лакомства.По този начин няма да повишите драстично теглото си. Действа за отпускане на вътрешното напрежение и предразполага към общо успокояване и така създава предпоставките да отпадне желанието да се посегне отново към цигарите. Спомагат да се освободите от съмнението в собствените сили и да се засили у Вас увереността, че можете да надмогнете влечението към никотина и зависимостта от него.

Състав

Оригинално био-бренди (99,6%) 40% vol и екстракти от диворастящи цветя 0,4% (1/250): Камшиче, Пъпки от бял див кестен, Червен кантарион, Слабонога, Орех, Бряст, Джанка.

Употреба

Разтворете 4 капки от еликсира в чаша вода или 12 капки от еликсира в бутилка от 1 литър. Използвайте толкова често, колкото е необходимо.